Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

TOVEGRIS2.liten

Nyodlingens förutsättningar
Infrastruktur inklusive energi och mobila hus för djur och människor. Vi ritar och bygger tillsammans.

Minifarm Unplugged Mölndal 12-19 augusti 2016

Stadsjords projekt Minifarm Unplugged handlar om småskalig livsmedelsproduktion i utkanten av staden. Namnet kommer sig av att djurhållningen/jordbruket bedrivs utan normal infrastruktur såsom vägar, el, vatten och byggnader.

WORKSHOP MED DESIGN OCH BYGGANDE I FOKUS

Nu bjuder vi in till en intressant vecka 12-19 augusti på Minifarm Unplugged mellan Delsjön och Rådasjön på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. Under augustiveckan ritar och bygger vi en eller flera av dessa byggnader på Minifarm. Arbetet planeras och leds av Stadsjord och en grupp arkitekter med byggkunskap.

Design, bygg och workshops

Utöver praktiskt byggjobb vävs bland annat följande moment in i veckans praktikpass eller i kvällarnas teoripass:
– Häst i skogen. Ardenner eller nordsvensk som transporterar vårt första hus i väglös terräng.
– Bygg- och planteori. Bygglov, djurskydd, livsmedelslagstiftning.
– Småskaligt skogsbruk/agroforestry.
– Minifarms djur: linderödsgris, get och bin. Hur funkar dom?

Kostnad och anmälan

Deltagaravgiften är 600:- vilket täcker mat och logi. Anmälan görs senast den 5 augusti 2016. Anmälningsavgift är 200:- Resterande belopp erläggs senast den 12 augusti. Anmälningsavgift återbetalas ej vid förhinder att delta. Om veckan ställs in återbetalas även anmälningsavgift. Swish 1233466679. Uppge ditt namn och Minifarm augusti.

Tove Wennberg

Projektledare Stadsjord

………………..

Evening at The green Slaughterhouse

BRÄNDA.TJEJ.2.web

One of Stadsjords urban gardens in Göteborg. This one with goats, bees and speakers corner seating 250 persons.

Äntligen. Fisk och växter odlas sida vid sida.

Fish and plants in the same system.

 

Clarias Gariepinus in our fish tank it's famous for growing fast.

Clarias Gariepinus – famous for fast growth.

SHEAANDCHARLOTTE.WEB

Shea Hagy, Philadelphia and Charlotte Farouche, Paris, engaging in restyling the Slaughterhouse.

Stadsjord introduced the first post war pigs in Göteborg. This is Sötnos (Sweetface) our oldest pigs weighing 350 kilos.

Stadsjord introduced the first post war pigs in Göteborg. This is Sötnos (Sweetface) our oldest pigs weighing 350 kilos.

Stadsjord is known for introducing the first post war pigs in Göteborg city. We still have pigs in the staff. And now we introduce the first water pigs in Göteborg. Together with lead partner Klövern we konverting an empty building in the beautiful Slaughterhouse area less than 10 minutes with tram from Central Trainstation. We fill this Urban Void with new stories of a new food culture with omnivore fish (water pigs), plants, bees, modern wastemanagement and social engagement.

Join us June 30 19.00. We tell the story about urban pigs and our engagement in the worlds first standard för Urban Agriculture. Swedish Standards Institute is lead partner. You meet our fish, plants and vision and have a light meal in one of Göteborgs most promising green areas.

Please register below before lunchtime June 30 2015

Cost: 150 SEK/15 Euro please pay to our postgiro 567103-7 or pay on site.

Public Transport:  Take tram 9, 11, 4 or 7 from Centralstationen to Gamlestadstorget  (take less than 10 minutes)

……………………

Matfest i Väst på Slakthuset

Presskonferens

16 juni klockan 14.30

Matfest i Västra Götaland. Vi har äran att tillsammans med Lokalproducerat i Väst bjuda till presskonferens den 16 juni redan i år.
Lokalproducerat i Väst är en nyckelaktör i regionen i arbetet att stärka den lokala produktionen av mat och matkultur. Som ett led i arbetet producerar Lokalproducerat i Väst en karta med detaljer och position till mer än 170 matproducenter i Västra Götaland. Det är ett enastående jobb som utförts och det är en enastående rikedom som regionen visar upp med getostar, gott bröd, sylt och grisar. Och fiskar. För Stadsjord är med som en aktör i Göteborg.

Den 16 juni 14.30 är det presskonferens i Slakthuset. En av regionens bästa äppel- eller rabarberkakor utlovas och bra kaffe samt inspirerande prata om regionen mat och förstås om Göteborgs nya matscen. Slakthuset sär vi bygger ett Kvartersekologiskt centrum med fisk, grönsaksodling 365 dagar om året, bin och andra insekter och mycket mer. Anmäl er på fliken events. Alla välkomna – inte bara press.  Hjärtligt välkomna!

Vänligen anmäl er nedan senast 15 juni 2015!

Ingen kostnad

Transport:  Spårvagn 9, 11, 4 or 7 från Centralstationen till Gamlestadstorget  (mindre än 10 minuter)

………………………..

 

Kommentera