Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Fiskmat-makers listen up!

SKÖRD.WEB

Asiatisk kål som blandas med proteinrika råvaror för att bli fiskmat.

Nu har vi skördat våra första lådor grönsaker till fiskarna! Jajamen vi odlar grönsaker till vår tilapia och clarias. En av de viktigaste poängerna med Stadsjords fiskar i Slakthuset är att de är omnivorer. Det vill säga allätare som hämtar näring från växt- och djurrike. Vill utveckla metoder för att samla in stadens mat som människor kan men av någon anledning inte vill äta. Avfallet omvandlar vi till färsk fisk genom att mata avfallet i förekommande fall direkt till fisken men rimligare efter en energismart process som ger oss ett säkert foder som är enkelt att hantera och som tas upp av fisken på ett bra sätt. Våra första skördar grönsaker från Slakthuset är olika sorters asiatisk kål. Kålen sköljs, vägs, paketeras och fryses in tills vi ska bereda råvaran till fiskmat. Grönsakerna kommer att mixas med ingredienser som innehåller högvärdigt protein och essentiella fettsyror som fisken behöver.

Har du jobbat med tillverkning av fiskmat i Sverige eller utomlands eller har annan relevant kunskap om ämnet: vänligen hör av dig till Niklas Wennberg, 0703-708004. niklas@stadsjord.se

Dela det här:

Kommentera