Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Grisarna har rätt!

Tre grisar i Högsbo kan inte ha fel. Testa deras favoritkäk, kirskål! Naturell i sallad är gott men godare är att göra en kirskålspytt.

Välj toppskott eller späda plantor. Stor kirskål är oftast besk.

Kirskåls-pytt för 4 personer

  • 300 gram kirskål.
  • 1 pkt bacon (ekologisk) eller haloumi. Lika gott utan.
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 7-8 potatisar
  • 200 gram rotselleri
  • Citron
  1. Fräs rotfrukt i raps-  eller olivolja tills nästan klar. Tillsätt rödlök och vitlök. Ställ åt sidan.
  2. Fräs bacon för sig.
  3. Blanda ihop alltsammans och fräs på medelvärme tillsammans med hackad kirskål.
  4. Pressa citron över vid servering.

Servera gärna tillsammans med färskost smaksatt med någon favoritkrydda. Oregano kanske eller dragon eller basilika.

 

Dela det här:

Kommentera