Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Svampjorden på plats

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stadsjord samarbetar med Östragärde Gård för att bygga upp svampodling i Slakthuset. I väntan på svampen börjar vi odla grönsaker i svampkomposten. Östragärde gård i Sätila producerar champinjoner på gården sedan ett par år. Dessutom förädlar man svampen till risotto, smaksatt salt och soppa. Inne hos Tommy och Jenny exploderar dom vita knopparna i en takt som ger en lätt panik. Man ska hinna skörda allt. När förtas skörd är bärgad och jorden är ”tom” tar det två dagar till nästa skörd! En sats svamppreparerad champinjonkompost ger tre skördar. Sen hamnar del av jorden hos Stadsjord och Slakthuset.

Vilken svamp?
Nu diskuterar vi vilken svamp vi ska börja med i Slakthuset. Rummet är bokat men strategin inte helt klart. Ska vi köra champinjon eller shitake eller ostronskivling? Vi återkommer när svampen har landat.

Dela det här:

Kommentera